Захтеви за информације о заштити података

Информације о заштити података за коришћење наше веб странице

Хвала вам што сте посетили нашу веб страницу. У наставку желимо да вас обавестимо о поступању са вашим личним подацима у складу са чланом 13. Опште уредбе о заштити података (ГДПР).

Одговоран за обраду података

Одговорно за обраду података описану у наставку је ЛЕОНИ ентитет наведен у импресуму.

Подаци о употреби

Када посетите наше веб странице, такозвани подаци о коришћењу се привремено процењују на нашем веб серверу у статистичке сврхе као протокол у циљу побољшања квалитета наших веб страница. Овај запис података састоји се од

 • tдатум и време упита,
 • количина пренетих података,
 • статус приступа (садржај је пренет, садржај није пронађен),
 • опис коришћеног веб претраживача и оперативног система,
 • референтну везу, која означава страницу са које сте дошли на нашу,
 • ИП адреса рачунара који је тражио, која је скраћена тако да се више не може успоставити лична референца.

Претходно наведени подаци протокола се процењују само анонимно.

Чување ИП адресе

Осим тога, ми не чувамо ИП адресе.

Сигурност података

У циљу што свеобухватније заштите ваших података од нежељеног приступа, предузимамо техничке и организационе мере. Користимо процедуру шифровања на нашим веб локацијама. Ваши подаци се преносе са вашег рачунара на наш сервер и обрнуто путем интернета помоћу ССЛ енкрипције. То обично можете препознати по чињеници да је симбол катанца затворен у статусној траци вашег претраживача и ред за адресу почиње са хттпс://.

Коришћене технологије/услуге

Директно оглашавање

Ако примимо вашу е-маил адресу у вези са продајом робе или услуга, користићемо је за директно оглашавање за сопствену сличну робу или услуге, осим ако сте се противили обради.
Ова употреба је заснована на члану 6 ст. 1 с. 1 лит. ф ГДПР и у интересу промоције продаје наших производа или услуга. Имате једноставну опцију да приговорите, нпр. преко везе за одјаву у свакој е-поруци.

Процесори података

Ваше податке делимо са добављачима услуга који нас подржавају у функционисању наших веб страница и повезаних процеса у оквиру обраде података у складу са чланом 28 ГДПР. То су, на пример, провајдери услуга хостинга. Наши добављачи услуга су стриктно везани за наша упутства и уговорно су обавезни да поштују прописе о заштити података.
Ако се подаци преносе ван ЕУ или ЕЕА у овом контексту, пружамо информације о одговарајућем нивоу заштите података.

процесорсврхаадекватан ниво заштите података
Hetzner Online GmbHДомаине Хостингу оквиру ЕУ/ЕЕА
F7 Media GmbHМенаџмент саџајау оквиру ЕУ/ЕЕА
Amazon Web Services (USA) Цлоудфронт (мрежа за испоруку садржаја)Оквир приватности података ЕУ – САД
EQSИнтеграција ад-хоц најавау оквиру ЕУ/ЕЕА

Период складиштења

Осим ако вас већ нисмо детаљно обавестили о периоду складиштења, бришемо личне податке када више нису потребни за горе наведене сврхе обраде и ниједна законска обавеза чувања не спречава брисање.

Ваша права као субјекта података

Приликом обраде ваших личних података, ГДПР вам даје одређена права као субјекту података:

 • Право на информације (чл. 15 ГДПР)
  Имате право да затражите потврду да ли се лични подаци који се односе на вас обрађују; ако је то случај, имате право приступа овим личним подацима и информацијама које су детаљно наведене у чл. 15 ГДПР.
 • Право на исправку (чл. 16 ГДПР)
  Имате право да затражите без непотребног одлагања исправку свих нетачних личних података који се односе на вас и, где је применљиво, допуну свих непотпуних података.
 • Право на брисање (чл. 17 ГДПР)
  Имате право да захтевате да се лични подаци који се односе на вас без одлагања избришу, под условом да је један од разлога који су детаљно наведени у чл. 17 ГДПР се примењује.
 • Право на ограничење обраде (чл. 18 ГДПР)
  Имате право да захтевате ограничење обраде ако је испуњен један од услова наведених у чл. 18 ГДПР се примењује, нпр. ако сте уложили приговор на обраду, за време трајања прегледа од стране контролора.
 • Право на преносивост података (чл. 20 ГДПР)
  У појединим случајевима, који су детаљно наведени у чл. 20 ГДПР, имате право да добијете личне податке који се односе на вас у структурираном, уобичајеном и машински читљивом формату или да затражите пренос ових података трећој страни.
 • Право на повлачење (чл. 7 ГДПР)
  Ако се обрада података заснива на вашој сагласности, имате право да опозовете своју сагласност за коришћење ваших личних података у било ком тренутку у складу са чл. 7 ст. 3 ГДПР. Имајте на уму да опозив важи само за будућност. То не утиче на обраду која је обављена пре опозива.
 • Право на приговор (чл. 21 ГДПР)
  Ако се подаци прикупљају на основу чл. 6 ст. 1 с. 1 лит. ф ГДПР (обрада података ради заштите легитимних интереса), имате право да уложите приговор на обраду у било ком тренутку из разлога који произилазе из ваше конкретне ситуације. Тада више нећемо обрађивати личне податке осим ако не постоје доказано убедљиви легитимни разлози за обраду који имају предност над вашим интересима, правима и слободама, или ако обрада служи за потврђивање, остваривање или одбрану правних захтева.
 • Право жалбе надзорном органу (чл. 77 ГДПР)
  На основу чл. 77 ГДПР, имате право да поднесете жалбу надзорном органу ако сматрате да обрада података који се односе на вас крши одредбе о заштити података. Конкретно, право на жалбу се може захтевати пред надзорним органом у држави чланици вашег уобичајеног боравишта, вашег радног места или места наводног кршења.

Потврђивање ваших права
Осим ако није другачије описано горе, контактирајте ЛЕОНИ правно лице поменуто у импресуму како бисте потврдили своја права на заштиту података.

Контакт подаци службеника за заштиту података

Наш службеник за заштиту података радо ће Вам пружити информације о предмету заштите података на следећу е-маил адресу:

data-protection@leoni.com

Ако контактирате нашег службеника за заштиту података, наведите и одговорно лице ЛЕОНИ које је наведено у импресуму.